Clubinfo

 

Historiek

Zwemclub S.O.S werd in 1981 opgericht door Hugo Victoor en zijn echtgenote. De betrachting van de club was en is nog altijd, zoveel mogelijk mensen uit alle lagen van de bevolking, een goede basis meegeven in de verschillende stijlen van de zwemsport. 

Door de jaren heen had de club als hoofddoel, een goede zwemtechnische opleiding geven aan alle clubleden (zowel jongeren als volwassenen) o.l.v. bekwame geschoolde trainers. Gedurende 8 volle jaren (begin periode) was de zwemtechnische opleiding en structuur in handen van M. Louwagie, op dat moment lesgever specialiteit zwemmen aan de Ugent. Momenteel is hij de succesvolle manager van voetbalclub KAA Gent. Vanaf het begin (1981) kende onze club rijke geschiedenisjaren, zowel wat betreft de competitieafdelingen (zie inleiding zwemschool), als wat betreft de recreatieafdeling.

De zwemtechnische opleiding ligt in handen van Inge Victoor (was competitiezwemster o.l.v. M. Louwagie, maakte deel uit van de Belgische aflossingsploeg Inge Victoor, Ingrid Lempereur, Mieke Victoor, Nancy Engelen).
Een hoofdtrainster die de sport heeft beoefend op topniveau, 30 jaar leservaring en met BLOSO-brevet.  Ze heeft zwemclub S.O.S. een zwemschool uitgewerkt met een perfecte pedagogische structuur in handen voor goed opgeleide gediplomeerde zwemtrainers.  Alle leeftijdsgroepen zijn welkom.

De S.O.S zwemschool was en is nog steeds de ruggengraat van onze club.

Voor de volledige historiek van de club : klik hier.
Foto's uit de eerste jaren van de club vind je hier.

Veel zwemplezier ! 
 

Awards

2002 : beste jeugdopleiding van de stad Gent
2001 : beste jeugdopleiding van de stad Gent
2000 : beste jeugdopleiding van de stad Gent
1995 : Youth award BOIC : beste jeugdopleiding zwemmen in België 

 

Nieuws

flash

Werken website

Dit is een tijdelijke website, vanaf februari wordt er aan een nieuwe website gewerkt.

Paasvakantie 2019

In de paasvakantie is er geen zwemles voorzien vanaf maandag 8 april tot en met maandag 22 april 2019, De zwemlessen hervatten op dinsdag 23 april 2019 Woensdag 1 mei is er geen zwemles (zwembad gesloten) Donderdag 30 mei is er geen zwemles (zwembad gesloten)

uurrooster seizoen 18-19
Raadpleeg het nieuwe uurrooster.